Κατηγορία: Ξίφος Μονομαχίας – Σπάθη • U10: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες οι οποίοι την τελευταία ημέρα της δήλωσης για τους αγώνες να έχουν συμπληρώσει το 7ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. • U13: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες που έχουν γεννηθεί από 01.01.2007 έως 31.12.2009.

Ημερομηνία: 28 Μαρτίου 2020.

Τόπος: Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Πανεπιστημιούπολη Βουτών, 71003 Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 545232). Google maps link: https://goo.gl/maps/QWFYYCTRauzPPFET9 

Οργάνωση: ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη της Ε.Ο.Ξ., ή αντιστοίχων Εθνικών Ομοσπονδιών γεννηθέντες σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες, με ενημερωμένα «δελτία υγείας αθλητή» αλλά και οι νέοι αθλητές χωρίς αθλητικά δελτία, αφού προσκομίσουν όμως ιατρική βεβαίωση στη γραμματεία των αγώνων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο τόπο διεξαγωγής των αγώνων τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των Αγώνων. 

Δηλώσεις Συμμετοχής: Στον ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με email στο info@aothiseas.gr.  Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.  (καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή μετά την Ημερομηνία αυτή).

Πρόγραμμα Αγώνων: Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

 

(Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει μετά το πέρας των δηλώσεων. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ειδοποιηθούν έγκαιρα τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή)

Υλικά: Ο Διοργανωτής θα παρέχει μόνο υλικά θέσης (πίστες - μηχανήματα). και ο κάθε αθλητής/αθλήτρια είναι υποχρεωμένος/η να φέρει τα ατομικά του υλικά, όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς (υποχρεωτικό επιστήθιο 800 Ν). Απαγορεύεται η χρήση φόρμας αντί της ειδικής στολής ξιφασκίας. Σε περίπτωση που κάποιος δε συμμορφώνεται µε τον κανονισμό σχετικά µε την ένδυση, θα αποκλείεται από τους αγώνες. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Ο.Ξ για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, οι αθλητές της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄(8-10 ετών) αγωνίζονται με ξίφη Νο 2.

Τέλος Συμμετοχής: Δέκα (10) ευρώ, που θα καταβάλλονται με την δήλωση του/της αθλητή/τριας. Τα 8€ θα διατεθούν για την διεξαγωγή του αγώνα καλύπτοντας λειτουργικά έξοδα, και 2€ θα δοθούν άμεσα ως δωρεά στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης «το Μέλλον» που πρόεδρος είναι ο παραολυμπιονίκης ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ. 

Διαιτησία: Διαιτητές δύναται να είναι εν ενεργεία αθλητές.

Κανόνες διεξαγωγής: Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Ο.Ξ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Οι ατομικοί αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων και στη συνέχεια με αγώνες ευθέως αποκλεισμού μέχρι τον τελικό. 

Στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος, επιτρέπεται η πρόσβαση: στους αθλητές, στους προπονητές, την διαιτησία και τα µέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. 

Ευθύνη: Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και των γονέων τους. Σε περίπτωση απώλειας υλικών ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη.

Έπαθλα: Στην 1η θέση απονέμεται Έπαθλο-Μετάλλιο-Δίπλωμα, στις 2η -3ες θέσεις Μετάλλιο-Δίπλωμα.

Κυλικείο: Καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων θα λειτουργεί κυλικείο. 

Υγειονομικά Κάλυψη: Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη από το ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως και ιατρός. Σε περίπτωση απώλειας υλικών ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη.

Τεχνική Κάλυψη Αθλητών: Καθ’ όλη την διάρκεια των Αγώνων θα υπάρχει τεχνική κάλυψη από εξειδικευμένη εταιρεία .