Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών στο ξίφος Μονομαχίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ο.Α.Κ.Α.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές, η αποστολή απαρτίζονταν από 6 γυναίκες και 8 άνδρες. Στις γυναίκες, στις 85 συμμετοχές  οι Κοτσιφάκη Παναγιώτα και Κυπριωτάκη Αντωνία  μετά από μια καλή εμφάνιση πλασαρίστηκαν στις θέσεις 41 και 42, οι Κάππου Δήμητρα και Βογανάτση Μαρία στις θέσεις 55 και 56 , η Μαθιουδάκη Ουρανία σε πρώτη τη της συμμετοχή σε αγώνες στην θέση 59 και επίσης η Κακουδάκη Αλεξάνδρα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση όπως και η Έλενα Σαρρή η οποία συμμετέχει στις προπονήσεις του συλλόγου αγωνιζόμενη για την ομάδα της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων. Στα ομαδικά γυναικών οι αθλήτριες του Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ κατάφεραν να πλασαριστούν στην 8η θέση ανάμεσα  σε 14 ομάδες που έλαβαν μέρος με περισσότερες συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα  στο ενεργητικό τους.

Στην κατηγορία Ανδρών, ο Μανουσάκης Γιώργος κατέκτησε την 32 θέση ανάμεσα σε 105 συμμετοχές, ο Αντωνακάκης Ιωάννης στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες την 54η θέση, ο Μπαλτζής Συπρίδων την 60η. Οι Καραγιωργάκης Ανδρέας Καμαρατάκης Εμμανουήλ Κόπακας Παύλος Γεωργιόπουλος Γιώργος και Βαρούχας Εμμανουήλ, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις. Στα ομαδικά ανδρών ανάμεσα σε 20 ομάδες η ομάδα του Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ κατέκτησε την 8η θέση. Αξίζει να αναφερθεί πως οι ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι αθλητές μας έχουν πολλές και αξιόλογες συμμετοχές σε προηγούμενους αγώνες.

Ο προπονητής του συλλόγου Αλέξανδρος Κοντογιάννης σε σχετική του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων.: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των αθλητών και των παλαιών αλλά και όσων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά». Υπάρχει θέληση και αγάπη για το άθλημα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα..»

Το Δ.Σ επιθυμεί να ευχαριστήσει όλη την αποστολή για την αξιόλογη εμφάνισή της. Βρίσκεται κοντά τους στο μέλλον σε κάθε τους προσπάθεια. Επίσης ευχαριστεί θερμά την  ΑΝΕΚ LINES για την σημαντική συμβολή της  στην μετακίνηση της αποστολής.

Για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της Ξιφασκίας, οι προπονήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά 4-10 επί της οδού Κονδυλάκη 1.