Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Junior στο Ξίφος Μονομαχίας που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο στις 16 &17-12-2017 φιλοξενώντας την παγκόσμια αφρόκρεμα των αθλητών της ξιφασκίας σε αυτήν την κατηγορία.

Στο αγωνιστικό μέρος οι αθλητές του Συλλόγου μας έδωσαν σκληρές μάχες , κέρδισαν τις εντυπώσεις για το αγωνιστικό τους πνεύμα και το αθλητικό τους ήθος και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αναλυτικά :

Ο αθλητής μας ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στους προκριματικούς σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου σε ένα συγκλονιστικό αγώνα κι ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν μπροστά στο σκορ τελικώς ηττήθηκε καταλαμβάνοντας την 95η θέση ανάμεσα σε 179 αθλητές απ όλο τον κόσμο ,5η  θέση ανάμεσα στους Έλληνες συμμετέχοντες αθλητές και 1η ανάμεσα στους Κρητικούς δείχνοντας πως επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός μετά από μια δύσκολη χρονιά πανελληνίων εξετάσεων.

Ο αθλητής μας ΠΑΣΣΑΜ ΦΙΛΙΠΠΟΣ αν και από τους μικρότερους στην κατηγορία του κατετάγη στην 168η θέση και παλεύοντας μας άφησε άφωνους με τό πάθος και την δύναμή του δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό πως στις επόμενες διοργανώσεις θα μιλήσουν πολλοί για αυτόν.

Ο αθλητής μας ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δίνοντας κι αυτός σκληρές μάχες κατετάγει στην 171η θέση.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο στους αθλητές μας όσο και στους υπόλοιπους αθλητές των Ελληνικών Συλλόγων και ιδιαίτερα στους Στυλιανό Φουστανάκη, Αστέριο Τσόκα, Θεόδωρο Αβραμίδη και Ίωάννη Μαρκόπουλο για την αγωνιστική τους προσπάθεια ,παρουσία και συμπεριφορά όπου κατά την δεύτερη μέρα των αγώνων στα ομαδικά η χώρα μας στην πρώτη της συμμετοχή σε ομαδικό σε αυτό το επίπεδο αγώνων κατέλαβε την 19η θέση δίνοντας μάχες με μεγαθήρια της παγκόσμιας ξιφασκίας και εκπροσωπώντας την χώρα μας επάξια.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ ευχαριστεί την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (Ε.Ο.Ξ.) και προσωπικά τον Πρόεδρό της κο Εμμανουήλ Κατσιαδάκη που με τις ενέργειες του κατάφερε να φέρει ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός στην Χώρα μας και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Ευχαριστούμε το μέλος της Ε.Ο.Ξ και υπεύθυνο Νοτίου Ελλάδος κο Ιπποκράτη Μανιουδάκη που ήταν επιφορτισμένος με την οργάνωση των αγώνων.

Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ξ. κο Χάρη Τσολάκη για την άψογη συνεργασία του και την διάθεσή του να στηρίξει τους κρητικούς συλλόγους όποτε του ζητηθεί.

Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της Ε.Ο.Ξ. για την άψογη τέλεση των αγώνων και την ωραία συνεργασία μας.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου με μεγάλη χαρά ανέλαβαν την συνδιοργάνωση των αγώνων και συνέδραμαν ουσιαστικά στην διεξαγωγή τους .

Ευχαριστούμε για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ τους προσφορά και εργασία τους :

• Την εταιρεία Imonline και προσωπικά τον κο Εμμανουήλ Βαρούχα για την εκπληκτική και κοπιώδη φωτογραφική κάλυψη των αγώνων.

• Τους γιατρούς του συλλόγου μας που  ανέλαβαν  εξ ολοκλήρου και έφεραν εις πέρας την ιατρική κάλυψη των αγώνων :

1. κα Χριστίνα Γιγουρτσή (αναισθησιολόγο)

2. κο Γεώργιο Κλώνο (χειρούργο ορθοπεδικό)

3. κο Ιωάννη Γκέκα (φυσίατρο)

• Το τμήμα Σαμαρειτών του παραρτήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για κάλυψη των αγώνων.

• Την σχολή παραδοσιακών χορών “ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ” για την ευγενική παραχώρηση παραδοσιακών στολών και παιδιών για τις απονομές.

• Το κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων “ΚΥΒΟΣ” για τις εκτυπώσεις των αφισών της διοργάνωσης.

• Τον Προπονητή μας και ψυχή του Συλλόγου μας κο Αλέξανδρο Κοντογιάννη τόσο για την συνολική του προσφορά στον Σύλλογό μας όσο και στα μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς που έδωσε πριν ,κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την διοργάνωση των αγώνων βοηθώντας παντού και φυσικά για την προπονητική του στους αθλητές που μας εκπροσώπησαν.

• Τους Συλλόγους Ξιφασκίας της Κρήτης Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων Α.Λ.Ξ.Χ. ,Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου Γ.Ε.Η. και Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς Α.Λ.Μ. τόσο για τη ουσιαστική τους συνδρομή στην διοργάνωση όσο και για την συνεργασία μας.

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη (αθλητές ,γονείς ,φίλους) του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ που όλο αυτο αυτό το διήμερο ήταν παντού ,σε ξενοδοχεία,σε αεροδρομιο,σε αγωνιστικό χώρο,σε κερκίδες ,παντου...

Ραντεβού φίλοι μας σε ένα χρόνο ,στο ίδιο μέρος για ακόμη πιο ψηλά.

Η οικογένεια του  Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ (αθλητές,προπονητές,γονείς,φίλοι και Δ.Σ.) θα είμαστε πάλι ενωμένοι και ακόμα πιο δυνατοί εκεί!!!