Ο σύλλογος ξιφασκίας Α.Ο. Θησέας Ηρακλείου πραγματοποίησε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας όπου οι μικροί μας αθλητές αλλά και οι συνοδοί τους είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο χώρο του μουσείου και να ανακαλύψουν μέσα από το ταξίδι τους στην ιστορία τη σύνδεση του αθλήματος της ξιφασκίας με ιστορικά ευρήματα καθώς στο μουσείο υπάρχουν σπαθιά και πανοπλίες.

Επιπροσθέτως, ο κύριος Κωστής Μαμαλάκης οργάνωσε παρουσίαση με σπαθιά και ξίφη του παρελθόντος μέσα από την οποία παιδιά και ενήλικες άντλησαν σημαντικές πληροφορίες. Τέλος, δόθηκε στους παρευρισκόμενους η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τα ξίφη αυτά κάνοντας την επίσκεψη μας στο μουσείο μια ζωντανή και άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία αφού οι μικροί μας αθλητές έκαναν άμεσα τη σύγκριση με τα σπαθιά που χρησιμοποιούν στη προπόνηση τους και μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ευχαριστεί το Ιστορικό Μουσείο και το κύριο Κωστή Μαμαλάκη για τη φιλοξενία τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άθλημα της ξιφασκίας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6939460525 ή στο site του συλλόγου www.aothiseas.gr